Restaurang - Massor med information om Restauranger
Hälsosam & nyttig mat på restauranger

Nyttig mat på restaurang

När man går ut en restaurang bara ibland är det inte så viktigt att maten är extremt hälsosam och nyttig. Däremot om du går ofta på en restaurang måste maten vara nyttig och hälsosam annons kan du drabbas av övervikt och hjärt- och kärlsjukdomar på sikt.

Nyttig och hälsosam mat på restaurang

Vad som är hälsosam mat och mindre hälsosam kost är svårt och säga utan om de tvista de lärde. Generellt sätt kan man säga att av mat som du blick tjock av, mat med mycket socker, ensidig kosthållning eller mat med mycket salt i är ohälsosam.

De flesta restaurangerna använder mer fett och mer salt när de lagar maten än vad du själv troligtvis skulle göra. Detta gör de för att framhäva smakerna på ett bättre sätt.

Dock så går skillnadena i sär vilken kosthållning som rekommenderas men några typer av mat som vissa menar är nyttig är t.ex.:

  • Sushi och annan japansk mat anses nyttig
  • Vegetarisk mat mår många bra av
  • Sydeuropeisk mat med mycket olivolja som, grekisk eller italiensk mat anses hälsosam
  • Vegamat är det sundaste, miljövänligaste och nyttigaste alternativ och håller dig smal.
  • LCHF-kost har många tappat mycket i vikt av


Onyttig eller skadlig mat

Hälsosam mat på Restaurang

Det finns många rapporter om farlig och skadlig kost. Att godis, chips och läsk är skadligt vet nog alla men ren 70% choklad däremot är nyttigt är inte alla medvetna om.

De finns några former av mat som de flesta är överrens om att de är onyttiga även om de innehåller en del bra samansättningar av mineraler och vitaminer. De typer av mat som är mindre hälsosam är:

  • Hamburgare om pommes och läsk ingår.
  • Pizza med mycket ost är inte helt hälsosamt men mycket gott.

Även om du ska försöka vara hälsosam kan du unna sig att äta något annat ibland och gå på en riktig restaurang och äta precis det du vill.